Kleine vragen topic d&vkeuken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ja, in hetelucht oven moet dat nog beter kunnen. Je zou ze halverwege de baktijd nog even kunnen omwisselen. En qua tijd even in de gaten houden of ze goudbruin zijn, baktijd kan sowieso verschillen per oven.
Oh en een ander idee; ipv 2 taarten 1 grote plaattaart maken?
Oh en een ander idee; ipv 2 taarten 1 grote plaattaart maken?
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
-
-
- Berichten: 2279
- Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
- Hobbies: koken en paarden
- Locatie: gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Dankje, een grote taart lukt niet, het is voor twee mensen [emoji6]
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Wij eten ze tegenwoordig ook regelmatig op een bolletje met wat sla, augurkje (tomaat, plakje kaas, iedereen versiert hem zelf) en evt wat ravigotte saus. Na een dagje weg vaak.WZK schreef:Ik heb me laatst in de aanbieding laten verleiden tot het kopen van vissticks. Maar waar eet je die bij? Wie verrast me?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Hier worden vissticks gegeten als echt alles in huis op is en we geen zin hebben om boodschappen te doen. Dus dan eten we uit de vriezer: van die foute aardappelballetjes (vinden de jongens superlekker) met vissticks en doperwten. En als ze geluk hebben appelmoes uit de voorraad.
edit: oja en zl1 eet het wel eens als wij iets met ei eten, ivm allergie.
edit: oja en zl1 eet het wel eens als wij iets met ei eten, ivm allergie.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
[emoji1][emoji1360]Albertine schreef:Dankje, een grote taart lukt niet, het is voor twee mensen [emoji6]
Is het gelukt inmiddels? [emoji4]
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
-
-
- Berichten: 2279
- Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
- Hobbies: koken en paarden
- Locatie: gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ga ze morgen maken maar komt vast goed voor vandaag trouwens een stracciatella monchou taart gemaakt en die was super lekker! (Moest ik gewoon effe kwijt )
-
-
- Berichten: 3821
- Lid geworden op: 03 mei 2012 10:40
- Hobbies: Te veel om op te noemen
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Dat klinkt best lekker :-)Eeyore schreef:Wij eten ze tegenwoordig ook regelmatig op een bolletje met wat sla, augurkje (tomaat, plakje kaas, iedereen versiert hem zelf) en evt wat ravigotte saus. Na een dagje weg vaak.WZK schreef:Ik heb me laatst in de aanbieding laten verleiden tot het kopen van vissticks. Maar waar eet je die bij? Wie verrast me?
J 2/2012 en V 7/2015
-
-
- Berichten: 6349
- Lid geworden op: 23 nov 2011 23:31
- Hobbies: Internetten en whatnot
- tag: Waarom niet?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Als de baking soda in je beslag is uitgewerkt, kun je dan gewoon weer nieuwe toevoegen?
Ik heb net 2 pannenkoeken gebakken en heb nog beslag voor 3. Maar wil niet nu extra bakken, want dan moeten ze warm in de koelkast.
Heb overig beslag in de koelkast staan, maar morgen worden ze natuurlijk niet meer heel luchtig.
Geen ramp, maar ik vroeg me opeens af wat er gebeurt als ik dan morgen weer extra toevoeg.
Ik heb net 2 pannenkoeken gebakken en heb nog beslag voor 3. Maar wil niet nu extra bakken, want dan moeten ze warm in de koelkast.
Heb overig beslag in de koelkast staan, maar morgen worden ze natuurlijk niet meer heel luchtig.
Geen ramp, maar ik vroeg me opeens af wat er gebeurt als ik dan morgen weer extra toevoeg.
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik heb het wel eens na een half uur gedaan en dat werkte wel. Na een dag weet ik niet, maar ik zou het wel proberen.AvA schreef:Als de baking soda in je beslag is uitgewerkt, kun je dan gewoon weer nieuwe toevoegen?
Ik heb net 2 pannenkoeken gebakken en heb nog beslag voor 3. Maar wil niet nu extra bakken, want dan moeten ze warm in de koelkast.
Heb overig beslag in de koelkast staan, maar morgen worden ze natuurlijk niet meer heel luchtig.
Geen ramp, maar ik vroeg me opeens af wat er gebeurt als ik dan morgen weer extra toevoeg.
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Help, op de gemarineerde kippenboutjes die Ik wil klaarmaken voor avondmaal staat bij de ingrediënten 'dierlijk eiwit (kip), maar niet in het vet terwijl andere allergenen zoals tarwe en gluten wel vet staan. Mogen wij dit eten (ei-allergie)?? In het Frans staat er 'proteines animales poulet.
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
-
- Berichten: 6349
- Lid geworden op: 23 nov 2011 23:31
- Hobbies: Internetten en whatnot
- tag: Waarom niet?
Kleine vragen topic d&vkeuken
Klinkt alsof ze vleesbestanddelen bedoelen. Proteïne wordt voor zover ik weet niet gebruikt om ei mee aan te duiden, maar eiwitten als voedingsstof.
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ja dat dacht ik ook, maar vond het een beetje vreemd, ik heb het zelden zo opgeschreven gezien ... ik maak dit ook niet vaak misschien daarmee, maar toch ...AvA schreef:Klinkt alsof ze vleesbestanddelen bedoelen. Proteïne wordt voor zover ik weet niet gebruikt om ei mee aan te duiden, maar eiwitten als voedingsstof.
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
-
- Berichten: 6349
- Lid geworden op: 23 nov 2011 23:31
- Hobbies: Internetten en whatnot
- tag: Waarom niet?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Normaal gesproken zou ik zeggen dat het waarschijnlijk gelijmd vlees is, dat staat misschien als eiwitten aangeduid? Maar met kippenboutjes kan ik me dat niet voorstellen.
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Kleine vragen topic d&vkeuken
Ja, wat AvA zegt, hiermee bedoelen ze wrsch gewoon het eiwit (proteine) wat in het vlees zit, niet eiwit uit ei. In het nederlands is dat een beetje verwarrend omdat we hetzelfde woord ervoor gebruiken. Het zou kunnen dat het door (kromme) vertaling ofzo op deze manier op het label is komen te staan. Of door de manier van produceren.
Ben nu wel benieuwd wat voor product het precies is. [emoji4]
(ik werk zelf in de voedingsmiddelenindustrie, en heb ook regelmatig labels/ingredientenlijsten moeten opstellen of vertalen)
Edit: oh je wilde het al weten voor gisteravond [emoji16] nou goed, ik hoop dat het gesmaakt heeft!
Ben nu wel benieuwd wat voor product het precies is. [emoji4]
(ik werk zelf in de voedingsmiddelenindustrie, en heb ook regelmatig labels/ingredientenlijsten moeten opstellen of vertalen)
Edit: oh je wilde het al weten voor gisteravond [emoji16] nou goed, ik hoop dat het gesmaakt heeft!
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
Kleine vragen topic d&vkeuken
Volgensmij zitten er zouten in dus zou zouter kunnen worden. Zit wel max aan inname per dag aan backing soda maar denk niet dat je daar aan komt.AvA schreef:Als de baking soda in je beslag is uitgewerkt, kun je dan gewoon weer nieuwe toevoegen?
Ik heb net 2 pannenkoeken gebakken en heb nog beslag voor 3. Maar wil niet nu extra bakken, want dan moeten ze warm in de koelkast.
Heb overig beslag in de koelkast staan, maar morgen worden ze natuurlijk niet meer heel luchtig.
Geen ramp, maar ik vroeg me opeens af wat er gebeurt als ik dan morgen weer extra toevoeg.
Je kan ook eiwit opkloppen en er rustig doorheen mengen.