Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

femmoltje

Berichten: 1883
Lid geworden op: 04 apr 2013 22:56
Hobbies: scrappen, kaarten maken, haken

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door femmoltje » 24 jun 2015 07:47

Staat op de stroop geen houdbaarheidsdatum? Of na openen houdbaar tot?
Groetjes Femke

Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015

Gebruikersavatar

Laura_G

Berichten: 3828
Lid geworden op: 15 apr 2014 13:15
Hobbies: use-less FB pagina
Contacteer:

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Laura_G » 24 jun 2015 07:49

Stroop, als t niet zichtbaar bedorven is, dan is t nog goed.
op moederdag '14 kwam onze kleine mup


WZK

Berichten: 17524
Lid geworden op: 22 nov 2009 19:48
Hobbies: Have fun!
Locatie: Apeldoorn

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door WZK » 24 jun 2015 08:25

Stroop bederft niet makkelijk. Suiker heeft een conserverende werking.
(Pleeg)moeder van vier!

“Told you so.”

Sincerely,
your intuition

Gebruikersavatar

Mienos

Berichten: 758
Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
Locatie: Belgie

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mienos » 24 jun 2015 15:11

Er staat een houdbaarheidsdatum op, november 2017, maar niet specifiek of dat met of zonder te openen is en ik vroeg me af of het werkelijk zo lang ok blijft als ik 'm nu open doe en goed bewaar ... Niet dat de pot tegen dan nog niet leeg kan zijn, maar kom, ik vroeg het me toch af ... Want eigenlijk eet ik het zelfs niet echt graag (te zoet) en zl eet nog zo weinig dus muizenporties ... Op die manier doe ik wel een tijdje met een pot maar omdat ik het dus zelf niet heel graag eet vind ik het moeilijk om te zeggen of ie nou nog ok smaakt ...
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)


Leonike

Berichten: 2154
Lid geworden op: 24 jan 2012 11:56
Hobbies: Te veel

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Leonike » 25 jun 2015 22:02

Mienos schreef:Er staat een houdbaarheidsdatum op, november 2017, maar niet specifiek of dat met of zonder te openen is en ik vroeg me af of het werkelijk zo lang ok blijft als ik 'm nu open doe en goed bewaar ... Niet dat de pot tegen dan nog niet leeg kan zijn, maar kom, ik vroeg het me toch af ... Want eigenlijk eet ik het zelfs niet echt graag (te zoet) en zl eet nog zo weinig dus muizenporties ... Op die manier doe ik wel een tijdje met een pot maar omdat ik het dus zelf niet heel graag eet vind ik het moeilijk om te zeggen of ie nou nog ok smaakt ...
Dat red ie hier met openen, zo'n houdbaarheidsdatum.
We zijn nog steeds bezig met de eerste pot appelstroop sinds dl brood eet (ruim 2 jaar nu).

Stroop bederft bijna niet, enige waar je op moet letten is dat je een schoon mes gebruikt.
Kruimels en boter erin zorgen wel voor bederf.

Gebruikersavatar

Mienos

Berichten: 758
Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
Locatie: Belgie

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mienos » 26 jun 2015 23:06

Leonike schreef:
Mienos schreef:Er staat een houdbaarheidsdatum op, november 2017, maar niet specifiek of dat met of zonder te openen is en ik vroeg me af of het werkelijk zo lang ok blijft als ik 'm nu open doe en goed bewaar ... Niet dat de pot tegen dan nog niet leeg kan zijn, maar kom, ik vroeg het me toch af ... Want eigenlijk eet ik het zelfs niet echt graag (te zoet) en zl eet nog zo weinig dus muizenporties ... Op die manier doe ik wel een tijdje met een pot maar omdat ik het dus zelf niet heel graag eet vind ik het moeilijk om te zeggen of ie nou nog ok smaakt ...
Dat red ie hier met openen, zo'n houdbaarheidsdatum.
We zijn nog steeds bezig met de eerste pot appelstroop sinds dl brood eet (ruim 2 jaar nu).

Stroop bederft bijna niet, enige waar je op moet letten is dat je een schoon mes gebruikt.
Kruimels en boter erin zorgen wel voor bederf.
Goed om te weten, wil niks bedorven aan zl geven. Ik gebruik zeker elke keer een schoon mes.
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)

Gebruikersavatar

femmoltje

Berichten: 1883
Lid geworden op: 04 apr 2013 22:56
Hobbies: scrappen, kaarten maken, haken

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door femmoltje » 26 jun 2015 23:50

Als je erg twijfelt er zijn ook kleine potjes te koop portie verpakkingen net als die mini jam zeg maar.. kun je 2 a 3 boterhammen uit halen per potje...

Wel een heel stuk duurder natuurlijk..

Hier ook vaak genoeg een pot heel lang open gehad..
Groetjes Femke

Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015

Gebruikersavatar

Lavendel

Berichten: 3515
Lid geworden op: 31 mei 2011 20:09
Hobbies: boeken en doeken
tag: ontaarde moeder

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Lavendel » 05 jul 2015 18:32

Ik heb gisteren vlees gekocht: te gebruiken tot 5-7-15. Zouden jullie dat op 6-7-15 nog bereiden en opeten?

Gebruikersavatar

rredv

Berichten: 881
Lid geworden op: 24 jan 2010 22:13
Locatie: Cambridge, Ontario, Canada

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door rredv » 05 jul 2015 18:46

Als het nog goed ruikt wel hoor.
Rianne, mama van Lauren (14 Maart 2010).

Gebruikersavatar

Honeybadger
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16830
Lid geworden op: 24 apr 2008 16:13
Hobbies: Breien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Honeybadger » 05 jul 2015 19:02

WSS, ik zou even goed snuiven en als het vertrouwd ruikt dan gewoon gebruiken


WNT

Berichten: 2191
Lid geworden op: 27 jul 2011 07:48
Hobbies: naaien
Locatie: V'daal

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door WNT » 05 jul 2015 19:38

Zou ik ook doen, ziet het er qua kleur ook nog normaal uit?


beppie

Berichten: 11938
Lid geworden op: 17 jul 2009 22:55

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door beppie » 05 jul 2015 19:39

Wts over het vlees. Bedorven vlees herken je wel.
zl S 11-2008

Gebruikersavatar

Lavendel

Berichten: 3515
Lid geworden op: 31 mei 2011 20:09
Hobbies: boeken en doeken
tag: ontaarde moeder

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Lavendel » 05 jul 2015 20:04

Bedankt! Bij een THT datum gebruik ik het gewoon, maar met zo'n TGT ben ik toch wat voorzichtiger. Zeker als de kinderen het ook eten. Het ziet er nu nog prima uit, ik zal het morgen eens goed bekijken en besnuffelen [SMILING FACE WITH SMILING EYES]


beppie

Berichten: 11938
Lid geworden op: 17 jul 2009 22:55

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door beppie » 05 jul 2015 21:50

Je zou het ook vanavond even klaar kunnen maken en dan morgen opwarmen, voor de zekerheid.
zl S 11-2008

Gebruikersavatar

femmoltje

Berichten: 1883
Lid geworden op: 04 apr 2013 22:56
Hobbies: scrappen, kaarten maken, haken

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door femmoltje » 06 jul 2015 10:52

Hoi hoi

Vandaag weer eens sodabrood maken maar nu een keer een ander recept opgezocht
En normaal bak ik het 30min op 200gr
Nu moet het 45min op 230 graden.. En na 10min zag t brood al aardig bruin..
Maar ja moet niet hebben dat het straks niet gaar is natuurlijk.
heb nu de temp op 180 gezet en 10m van de tijd afgehaald... Hopelijk dadelijk geen zwart brood...

Maar nu de vraag maken jullie ook ooit sodabread en wat gebruik je dan?
Ik wil eigenlijk geen karnemelk gebruiken (nu dus vervangen door 7-up zonder suiker maar ja ook nog steeds niet heel gezond)
en zag ook een recept waarin ze bier gebruiken maar ook dat lijkt me niks..
O en natuurlijk hoe doen jullie het qua baktijd (gemiddeld want snap dat dat oven afhankelijk is)
Groetjes Femke

Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015

Plaats reactie