Kleine vragen topic d&vkeuken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 1883
- Lid geworden op: 04 apr 2013 22:56
- Hobbies: scrappen, kaarten maken, haken
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Staat op de stroop geen houdbaarheidsdatum? Of na openen houdbaar tot?
Groetjes Femke
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Stroop, als t niet zichtbaar bedorven is, dan is t nog goed.
op moederdag '14 kwam onze kleine mup
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Stroop bederft niet makkelijk. Suiker heeft een conserverende werking.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Er staat een houdbaarheidsdatum op, november 2017, maar niet specifiek of dat met of zonder te openen is en ik vroeg me af of het werkelijk zo lang ok blijft als ik 'm nu open doe en goed bewaar ... Niet dat de pot tegen dan nog niet leeg kan zijn, maar kom, ik vroeg het me toch af ... Want eigenlijk eet ik het zelfs niet echt graag (te zoet) en zl eet nog zo weinig dus muizenporties ... Op die manier doe ik wel een tijdje met een pot maar omdat ik het dus zelf niet heel graag eet vind ik het moeilijk om te zeggen of ie nou nog ok smaakt ...
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Dat red ie hier met openen, zo'n houdbaarheidsdatum.Mienos schreef:Er staat een houdbaarheidsdatum op, november 2017, maar niet specifiek of dat met of zonder te openen is en ik vroeg me af of het werkelijk zo lang ok blijft als ik 'm nu open doe en goed bewaar ... Niet dat de pot tegen dan nog niet leeg kan zijn, maar kom, ik vroeg het me toch af ... Want eigenlijk eet ik het zelfs niet echt graag (te zoet) en zl eet nog zo weinig dus muizenporties ... Op die manier doe ik wel een tijdje met een pot maar omdat ik het dus zelf niet heel graag eet vind ik het moeilijk om te zeggen of ie nou nog ok smaakt ...
We zijn nog steeds bezig met de eerste pot appelstroop sinds dl brood eet (ruim 2 jaar nu).
Stroop bederft bijna niet, enige waar je op moet letten is dat je een schoon mes gebruikt.
Kruimels en boter erin zorgen wel voor bederf.
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Goed om te weten, wil niks bedorven aan zl geven. Ik gebruik zeker elke keer een schoon mes.Leonike schreef:Dat red ie hier met openen, zo'n houdbaarheidsdatum.Mienos schreef:Er staat een houdbaarheidsdatum op, november 2017, maar niet specifiek of dat met of zonder te openen is en ik vroeg me af of het werkelijk zo lang ok blijft als ik 'm nu open doe en goed bewaar ... Niet dat de pot tegen dan nog niet leeg kan zijn, maar kom, ik vroeg het me toch af ... Want eigenlijk eet ik het zelfs niet echt graag (te zoet) en zl eet nog zo weinig dus muizenporties ... Op die manier doe ik wel een tijdje met een pot maar omdat ik het dus zelf niet heel graag eet vind ik het moeilijk om te zeggen of ie nou nog ok smaakt ...
We zijn nog steeds bezig met de eerste pot appelstroop sinds dl brood eet (ruim 2 jaar nu).
Stroop bederft bijna niet, enige waar je op moet letten is dat je een schoon mes gebruikt.
Kruimels en boter erin zorgen wel voor bederf.
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
-
- Berichten: 1883
- Lid geworden op: 04 apr 2013 22:56
- Hobbies: scrappen, kaarten maken, haken
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Als je erg twijfelt er zijn ook kleine potjes te koop portie verpakkingen net als die mini jam zeg maar.. kun je 2 a 3 boterhammen uit halen per potje...
Wel een heel stuk duurder natuurlijk..
Hier ook vaak genoeg een pot heel lang open gehad..
Wel een heel stuk duurder natuurlijk..
Hier ook vaak genoeg een pot heel lang open gehad..
Groetjes Femke
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015
-
-
- Berichten: 3515
- Lid geworden op: 31 mei 2011 20:09
- Hobbies: boeken en doeken
- tag: ontaarde moeder
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik heb gisteren vlees gekocht: te gebruiken tot 5-7-15. Zouden jullie dat op 6-7-15 nog bereiden en opeten?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Als het nog goed ruikt wel hoor.
Rianne, mama van Lauren (14 Maart 2010).
-
- Beheerder
- Berichten: 16830
- Lid geworden op: 24 apr 2008 16:13
- Hobbies: Breien
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
WSS, ik zou even goed snuiven en als het vertrouwd ruikt dan gewoon gebruiken
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Zou ik ook doen, ziet het er qua kleur ook nog normaal uit?
-
-
- Berichten: 3515
- Lid geworden op: 31 mei 2011 20:09
- Hobbies: boeken en doeken
- tag: ontaarde moeder
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Bedankt! Bij een THT datum gebruik ik het gewoon, maar met zo'n TGT ben ik toch wat voorzichtiger. Zeker als de kinderen het ook eten. Het ziet er nu nog prima uit, ik zal het morgen eens goed bekijken en besnuffelen
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Je zou het ook vanavond even klaar kunnen maken en dan morgen opwarmen, voor de zekerheid.
zl S 11-2008
-
-
- Berichten: 1883
- Lid geworden op: 04 apr 2013 22:56
- Hobbies: scrappen, kaarten maken, haken
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Hoi hoi
Vandaag weer eens sodabrood maken maar nu een keer een ander recept opgezocht
En normaal bak ik het 30min op 200gr
Nu moet het 45min op 230 graden.. En na 10min zag t brood al aardig bruin..
Maar ja moet niet hebben dat het straks niet gaar is natuurlijk.
heb nu de temp op 180 gezet en 10m van de tijd afgehaald... Hopelijk dadelijk geen zwart brood...
Maar nu de vraag maken jullie ook ooit sodabread en wat gebruik je dan?
Ik wil eigenlijk geen karnemelk gebruiken (nu dus vervangen door 7-up zonder suiker maar ja ook nog steeds niet heel gezond)
en zag ook een recept waarin ze bier gebruiken maar ook dat lijkt me niks..
O en natuurlijk hoe doen jullie het qua baktijd (gemiddeld want snap dat dat oven afhankelijk is)
Vandaag weer eens sodabrood maken maar nu een keer een ander recept opgezocht
En normaal bak ik het 30min op 200gr
Nu moet het 45min op 230 graden.. En na 10min zag t brood al aardig bruin..
Maar ja moet niet hebben dat het straks niet gaar is natuurlijk.
heb nu de temp op 180 gezet en 10m van de tijd afgehaald... Hopelijk dadelijk geen zwart brood...
Maar nu de vraag maken jullie ook ooit sodabread en wat gebruik je dan?
Ik wil eigenlijk geen karnemelk gebruiken (nu dus vervangen door 7-up zonder suiker maar ja ook nog steeds niet heel gezond)
en zag ook een recept waarin ze bier gebruiken maar ook dat lijkt me niks..
O en natuurlijk hoe doen jullie het qua baktijd (gemiddeld want snap dat dat oven afhankelijk is)
Groetjes Femke
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015