Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


Jessie9832

Berichten: 1872
Lid geworden op: 06 dec 2013 13:33
Hobbies: .

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Jessie9832 » 11 sep 2017 14:34

Welke jus raden jullie in kant en klare vorm aan?

Lekker af en toe bij a.g.v. maar het lukt me maar niet om het zelf te maken en te bewaren.

Benieuwd welke jullie smakelijk vinden!

Gebruikersavatar

Friek

Berichten: 4698
Lid geworden op: 25 jun 2012 13:52
Hobbies: Lego sorteren
tag: Bzzzzz... Scary-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Friek » 11 sep 2017 18:37

Zo'n potje poeder van Maggi gebruiken wij heel af en toe.
ZL1 mei '12, ZL2 sept '14 & DL dec '17

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 11 sep 2017 18:51

Wat ik altijd maak is in de pan van het vlees wat roomboter laten smelten, water er bij. Laten koken en dan dat marmite er bij en dan lateen doorkoken tot alles een mooi geheel is.
(Ik twijfel of marmite wel zo'n goed product is maar het is zo lekker!)
Zl 12-2012

Gebruikersavatar

MrsDaantje

Berichten: 2839
Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
Hobbies: naaien, breien, lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MrsDaantje » 11 sep 2017 19:00

tante Toos schreef:Wat ik altijd maak is in de pan van het vlees wat roomboter laten smelten, water er bij. Laten koken en dan dat marmite er bij en dan lateen doorkoken tot alles een mooi geheel is.
(Ik twijfel of marmite wel zo'n goed product is maar het is zo lekker!)
Wss, al gebruik ik dan vaak fond. (heb daar vaak wel restjes van in de vriezer liggen)
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |

Gebruikersavatar

Bloem11

Berichten: 5510
Lid geworden op: 07 okt 2013 11:06
Hobbies: Lezen, aikido en katten
tag: Bzzz-nope

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Bloem11 » 11 sep 2017 19:29

Boter, water, ketchup, soja saus kruiden en ketchap manus.
(Bij gebrek aan vlees(-pan))
Beter onvolwassen zijn en jezelf blijven ontwikkelen, dan nu zeggen dat je volwassen bent en stoppen met leven

Mama van F. de krijger (01/2014)

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 11 sep 2017 20:20

Zonder vleespan is alleen boter water en marmite ook lekker
Maar een scheutje sojasaus lijkt me ook wel erg lekker
Zl 12-2012

Gebruikersavatar

Annet

Berichten: 5727
Lid geworden op: 30 sep 2010 12:42
Hobbies: Te veel
Locatie: Groningen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Annet » 13 sep 2017 08:40

Als je toch vlees bakt, is het heel makkelijk. Ik maak het zelf nooit meer, maar deed het in het verleden wel eens volgens 'traditioneel recept': vlees in roomboter bakken, uit de pan halen en aanbaksels losroeren met een beetje melk. Dat is alles.
ZL 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 13 sep 2017 15:25

Melk? Nooit aan gedacht.. ga ik eens proberen!
Zl 12-2012


Mamato

Berichten: 2795
Lid geworden op: 24 jun 2013 21:27
Hobbies: Knutselen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mamato » 16 sep 2017 20:49

Ik wil vaker vis eten, gezonde vetten enzo. Maar eigenlijk houden vl en ik er niet zo van. Nu heb ik zalm gehaald, van die moeten. Hoe kan ik dat lekker bereiden zodat het niet te vissig smaakt?

Edit: gekke autocorrect
Laatst gewijzigd door Mamato op 16 sep 2017 21:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018

Gebruikersavatar

Friek

Berichten: 4698
Lid geworden op: 25 jun 2012 13:52
Hobbies: Lego sorteren
tag: Bzzzzz... Scary-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Friek » 16 sep 2017 20:53

Als niet-visliefhebber lust ik zalm wel, als het goed gebakken is in olie+boter met een beetje peper en zout, gewoon in de koekenpan
ZL1 mei '12, ZL2 sept '14 & DL dec '17


WZK

Berichten: 17524
Lid geworden op: 22 nov 2009 19:48
Hobbies: Have fun!
Locatie: Apeldoorn

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door WZK » 16 sep 2017 21:06

https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgere ... eitenkaas/ ik zou dit gerust maken zonder de kappertjes en tomaat en rucola bij whatever ik wilde koken.
(Pleeg)moeder van vier!

“Told you so.”

Sincerely,
your intuition


Nacho

Berichten: 1183
Lid geworden op: 16 dec 2016 13:56
Hobbies: kids, schrijven & piano

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Nacho » 17 sep 2017 06:22

Met een grote lepel pesto genovese erop in de oven bakken en serveren op rucola en pasta met honing naar smaak. Ook lekker met geroosterde pijnboompitten.


beppie

Berichten: 11938
Lid geworden op: 17 jul 2009 22:55

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door beppie » 17 sep 2017 09:19

Zalm kan ook goed in een oosterse roerbak of op zijn Aziatisch gemarineerd op de bbq. De kruiden en ketjap verdoezelen de vissige smaak dan wat.
zl S 11-2008


Mamato

Berichten: 2795
Lid geworden op: 24 jun 2013 21:27
Hobbies: Knutselen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mamato » 17 sep 2017 11:00

Bedankt! Ik denk dat we voor de schep pesto gaan, ik was van plan ook aardappels en wortels uit de oven te maken, dus dan staat de oven toch al aan.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018


Jojor

Berichten: 618
Lid geworden op: 10 feb 2016 04:55
Hobbies: Lezen

Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Jojor » 17 sep 2017 23:22

Mamato schreef:Ik wil vaker vis eten, gezonde vetten enzo. Maar eigenlijk houden vl en ik er niet zo van. Nu heb ik zalm gehaald, van die moeten. Hoe kan ik dat lekker bereiden zodat het niet te vissig smaakt?

Edit: gekke autocorrect
Witte lasagna maken.
Doen wij zo:

Wortels schoonmaken klein snijden - koken
Bechamelsaus (veel) maken (beetje vloeibaarder dan normaal) - nootmuskaat, dille en naar smaak eea Italiaans
Paprika (geel staat leuk voor de kleur)
Volkoren lasagna bladen
Chedder kaas
Geraspte kaas

Zalm halverwege in een verdieping op saus en met saus bedenkt leggen.

Bakken en smullen (ook koud lekker)

Plaats reactie