• Advertisement

Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Nacho » 18 sep 2017 14:30

Mamato:Bedankt! Ik denk dat we voor de schep pesto gaan, ik was van plan ook aardappels en wortels uit de oven te maken, dus dan staat de oven toch al aan.


Vond je het lekker?
zl 10-04-2015dl 12-05-2017

Natibaby Vivaldi's Autunno By Night • Little Frog Fuchsia Agat • Little Frog Poppy Illusion • Kokadi Flip Toddler Mareike im Wunderland
Nacho

 
Berichten: 874
Geregistreerd: 16 dec 2016 13:56
Hobbies: kids, schrijven & piano

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Mamato » 18 sep 2017 16:53

Uiteindelijk bleken we geen pesto te hebben, dus werd het zalm met wat kruiden en tomaatjes in aluminiumfolie uit de oven. En dat viel goed in de smaak bij ons allemaal! Er liggen nog 2 stukken in de vriezer dus daar gaan we binnenkort weer eens wat mee proberen.
Trotse mama van zl1 okt '12 en zl2 nov '14 en bib apr '18
Mamato

 
Berichten: 1229
Geregistreerd: 24 jun 2013 20:27
Woonplaats: Utrecht
Hobbies: Koken, naaien, internet

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Wilhemina » 24 sep 2017 19:06

Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!
Avatar gebruiker
Wilhemina

 
Berichten: 267
Geregistreerd: 17 sep 2015 13:52
Hobbies: .

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Mama_van_T » 24 sep 2017 19:17

Geen idee, gebruik ik ook nooit.

Ik heb ook een vraagje. Vl maakt net de lang niet gebruikte pot chocopasta open, zitten er alkemaal lichter bruine bolletjes/stipjes/vlekjes op. Is dat schimmel? Of net zoiets als wit uitgeslagen chocola?
Moeder van T (27-8-2011) en J (5-10-2015), die samen genieten van mamamelk.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko's macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's
Mama_van_T

 
Berichten: 5424
Geregistreerd: 10 aug 2012 19:26
Woonplaats: Gouda
Hobbies: lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Albertine » 24 sep 2017 19:25

Wilhemina:Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!
Ik gebruik het vooral in pastasauzen, samen met basilicum oregano tijm en rozemarijn.

Ik heb nu ook heel veel in de tuin en experimenteer met zelf drogen.
Albertine

 
Berichten: 1034
Geregistreerd: 23 sep 2013 11:44
Woonplaats: gelderland
Hobbies: koken en paarden

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Wilhemina » 24 sep 2017 19:27

Albertine:
Wilhemina:Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!
Ik gebruik het vooral in pastasauzen, samen met basilicum oregano tijm en rozemarijn.

Ik heb nu ook heel veel in de tuin en experimenteer met zelf drogen.

Verdorie, dat heb ik net vanavond op! Snel weer doen dus :)
Avatar gebruiker
Wilhemina

 
Berichten: 267
Geregistreerd: 17 sep 2015 13:52
Hobbies: .

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Laura_G » 24 sep 2017 19:42

Pastasaus idd.
Zelf heb ik een keer chocolade gemaakt (o.a. kokosolie en cacao) met kleine reepjes salie erin.
Of in de thee. Of een bosje in een kan water.

-salie staat erom bekend dat t in grote hoeveelheid de bv productie wat kan remmen -
op moederdag '14 kwam onze kleine mup
Avatar gebruiker
Laura_G

 
Berichten: 2476
Geregistreerd: 15 apr 2014 12:15
Hobbies: moestuin

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Annet » 24 sep 2017 20:19

Saliethee is goed tegen keelpijn. Je kan het ook vast goed drogen (voor gebruik in keuken of als thee).
Ook lekker: verse salie even in de hete boter (niet bruin laten worden, boter en salie) en de salieboter over de pasta.
En google eens op saltimbocca.
Zl 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure
Avatar gebruiker
Annet

 
Berichten: 5609
Geregistreerd: 30 sep 2010 11:42
Woonplaats: Groningen
Hobbies: Te veel

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor MrsDaantje » 25 sep 2017 16:43

Ik heb een foutje gemaakt met de boodschappen bestelling, en nu zitten we ineens met 20 stronkjes witlof... iemand ideeen wat daarmee te doen? Het enige wat ik kan bedenken is soep, maar of witlofsoep nou zo lekker is...
| kleuter 04-12 | | peuter 12-14 | | en baby 06-17 |
Avatar gebruiker
MrsDaantje

 
Berichten: 2306
Geregistreerd: 19 dec 2012 21:31
Woonplaats: ergens tussen Utrecht en A'dam
Hobbies: koken, breien, lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor eliv » 25 sep 2017 16:50

Witloofsoep met curry en gerookte zalm!
En vorige probeerde ik wat nieuwe receptjes die mij ook goed bevielen. Witloof, rode ui en zalmfilet in ovenschotel, kokosmelk mixen met gember en erover kappen.
Geitenkaas mixen met dadel en okkernoten, witloofjes in 2, uithollen en opvullen en de oven in.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
zl: okt 2012 dl: april 2014
eliv

 
Berichten: 1448
Geregistreerd: 04 sep 2012 19:49
Woonplaats: W-Vl
Hobbies: lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor mulder08 » 25 sep 2017 16:51

Ik heb net van een kilo witlof twee quiches gemaakt die prima in te vriezen zijn. Voor twee quiches: kilo wortel en kilo witlof snijden en voorkoken. Na afgieten paar handjes rozijnen erdoor en 6-8 eieren. Verdelen over twee taartvormen die bekleed zijn met bladerdeeg, laagje kaas en plakjes banaan (1,5 banaan per quiche). Na storten witlof mengsel nog eens bedekken met plakjes banaan (1,5 banaan per quiche) en kaas. Circa 45 minuten in de oven en smullen maar. (Oorspronkelijk moeten er ook blokjes ham door).
DL juni 2014, * okt 2016, bib nov 2017
Avatar gebruiker
mulder08

 
Berichten: 1015
Geregistreerd: 17 aug 2014 20:59
Woonplaats: Regio Eindhoven
Hobbies: buiten zijn

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor MrsDaantje » 25 sep 2017 17:25

Ah dank!! Daar kan ik wat mee
| kleuter 04-12 | | peuter 12-14 | | en baby 06-17 |
Avatar gebruiker
MrsDaantje

 
Berichten: 2306
Geregistreerd: 19 dec 2012 21:31
Woonplaats: ergens tussen Utrecht en A'dam
Hobbies: koken, breien, lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor tante Toos » 25 sep 2017 20:23

Witlof salade!
Witlof
Ei
Appel
En dan aanmaken met Griekse yoghurt (of zure room of desnoods mayo..)
Zout peper naar smaak en ik vind dat parmezaanse kaas erdoor nog net iets lekkerder.
Afbeelding
Avatar gebruiker
tante Toos

 
Berichten: 1556
Geregistreerd: 09 feb 2013 16:10
Woonplaats: Utrecht
Hobbies: tuinieren

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Hopefultimes » 26 sep 2017 21:09

Ik twijfel of dit het juiste draadje is voor mijn vraag, maar vind het toch een keuken-vraagje.

Iemand ervaring met de Ewo vitality filter?
Hopefultimes

 
Berichten: 1171
Geregistreerd: 29 dec 2012 12:47
Hobbies: Too much :-)

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Berichtdoor Soofie » 27 sep 2017 09:31

Wilhemina:Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!


Opbakken met olijfolie en dan door de pasta is ook lekker. Ik weet niet of je nog borstvoeding geeft, maar salie kan wel sterk productie remmend werken (bleek bij mij ook het geval te zin) dus misschien niet meteen te grote hoeveelheden eten (of thee drinken ervan).
Mama van een dochter (juli 2010) en een zoontje (juni 2014).

Al 7 jaar een voedende moeder.
Avatar gebruiker
Soofie

 
Berichten: 4041
Geregistreerd: 07 aug 2010 10:51
Hobbies: lezen

VorigeVolgende

Keer terug naar DenV keuken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast

  • Advertisement
.