Kleine vragen topic d&vkeuken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Béchamelsaus voor over lasagne of gratin?
Rijstepap
Rijstepap
Moeder van twee dochters (okt 2005 en aug 2008)
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Rijstepap dacht ik ook inderdaad
Panna cotta? (of is dat met room.. [emoji848])
Zelf yoghurt maken? [emoji16]
Milkshake, of ijsjes ofzo?
Panna cotta? (of is dat met room.. [emoji848])
Zelf yoghurt maken? [emoji16]
Milkshake, of ijsjes ofzo?
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
-
-
- Berichten: 2279
- Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
- Hobbies: koken en paarden
- Locatie: gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
1 liter wordt hopjesvla en de andere moet ik nog kiezen. Misschien toch maar lasagne (maak ik altijd met melk) en dan nog een halve liter te gaan. Pap eten we niet, door een smoothie zou nog wel wat kunnen
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Pannenkoeken kun je ook heel goed invriezen.
En overheerlijke cappuccino maken!
En overheerlijke cappuccino maken!
Zl 12-2012
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik zou griesmeelpudding maken. Lekker met tutti frutti of saus van rode vruchten.
zl S 11-2008
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Griesmeelpudding of custardpudding? Havermoutpap alvast voor het ontbijt morgen?
Edit: O niet goed gelezen, er stonden al reacties.
Edit: O niet goed gelezen, er stonden al reacties.
-
-
- Berichten: 2279
- Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
- Hobbies: koken en paarden
- Locatie: gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik heb hopjesvla geprobeerd te maken maar werd pudding. De smaak was goed. En we aten lasagne, daar doe ik ook altijd melk bij. De laatste halve liter komt morgen wel op.
Pap en griesmeel ed wordt hier niet gegeten dus dat was helaas geen optie.
Pap en griesmeel ed wordt hier niet gegeten dus dat was helaas geen optie.
-
-
- Berichten: 2279
- Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
- Hobbies: koken en paarden
- Locatie: gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
En nog een vraag, ik gebruik veel salie en heb nu een plantje in mijn kruidentuin maar hoe gebruik ik verse salie het beste? Fijn gesneden of een takje wat ik er later uit haal?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik gebruik weinig salie, maar volgens mij kun je de blaadjes gewoon eten, heel of fijn gesneden.
Salie is een van de kruiden die sterk effect op de hoeveelheid borstvoeding kunnen geven. Ik weet niet of je dat geeft, maar veel mensen weten dat niet, dus een keer extra melden kan geen kwaad.
Salie is een van de kruiden die sterk effect op de hoeveelheid borstvoeding kunnen geven. Ik weet niet of je dat geeft, maar veel mensen weten dat niet, dus een keer extra melden kan geen kwaad.
zl S 11-2008
-
-
- Berichten: 3928
- Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
- Hobbies: gebak
- Locatie: 0164
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik vind salie nogal sterk smaken, dus gebruik het eerder als infusie (blaadjes, al dan niet in een thee-ei, er later weer uithalen). Ik heb overigens nooit enige invloed gemerkt op mn productie, ook niet van munt. Maar n=1, dus geldt uiteraard niet voor iedereen.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
-
-
- Berichten: 3241
- Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
- Hobbies: fotografie
- Locatie: Grunn - Stad
- Contacteer:
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik kwam thuis van vakantie en opeens hadden we 7 grote komkommers. Normaal eten we die alleen door de salade of als snack. Maar dan duurt het nog wel even voor we ze op hebben Hebben jullie verder ideeën en vooral recepten?
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014
-
-
- Berichten: 3928
- Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
- Hobbies: gebak
- Locatie: 0164
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
inmaken/wecken. Of zonder in te maken op zuur zetten en bij de nasi eten.
Komkommersoep? Tzatziki is ook lekker en gaat hier altijd wel een halve komkommer in. Heb je kippen? Dan zou het als nood ook nog daar naartoe kunnen.
Komkommersoep? Tzatziki is ook lekker en gaat hier altijd wel een halve komkommer in. Heb je kippen? Dan zou het als nood ook nog daar naartoe kunnen.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
-
-
- Berichten: 3241
- Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
- Hobbies: fotografie
- Locatie: Grunn - Stad
- Contacteer:
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Heb je een goed recept voor inmaken, wecken of in het zuur? Tzatziki maak ik morgen als bijgerecht en dinsdag weer salade, dat is dan alweer 1 komkommer. Hoop ik, want ze zijn echt veel dikker dan gewone uit de supermarkt
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014
-
-
- Berichten: 3928
- Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
- Hobbies: gebak
- Locatie: 0164
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Het is weer even geleden, maar volgens mij was het zoiets. Dit recept is een verbouwde versie van een AH-recept (hoeveelheden genormaliseerd).
Atjar ketimoen:
- halve komkommer in dunne plakjes
- 200 ml witte natuurazijn
- 300 ml water
- 3-5 tl gewone suiker (exacte hoeveelheid naar smaak)
- royale snuf tot 1 ruime tl zout (exacte hoeveelheid afhankelijk van de hoeveelheid suiker)
- halve tl gemberpoeder, of een gekneusd stuk verse
- gekneusde teen knoflook
- naar wens een gekneusde chilipeper -> de hele peper is optioneel
Doe de komkommer in een kom. Verhit de rest van de ingredienten op een zacht vuurtje, totdat suiker en zout helemaal zijn opgelost. Giet het vocht dan over de komkommer en laat staan tot het op kamertemperatuur is afgekoeld. Daarna eventueel totaan het eten in de koelkast zetten. Voor het eten afgieten en gember en knoflook verwijderen.
Gember en knoflook kneuzen: leg op de houten snijplank en mep er eens goed op met een steelpannetje. Gember en knoflook kunnen ook in een thee-eitje, dat is makkelijker verwijderen (hoef je niet te vissen).
Inmaken is hetzelfde recept volgen. Laat ze dan in het vocht zitten en zorg voor genoeg vocht (recept verveelvoudigen). Weck de potten 20 min op zo heet mogelijk (ik kookte ze bij voorkeur).
Wecken zonder weckpot: schone jampotten nemen en na het wecken gelijk uit de pan halen met de tang. Tijdens het wecken deksel niet helemaal dichtdoen, na het wecken wel gelijk doen. De deksels ploppen dan vacuum.
INmaken in pot zonder warmwaterbad: komkommer in schone pot en kokende vloeistof erop gieten. Deksel gelijk dichtdraaien en pot naar wens op zn kop zetten. Als het deksel is geplopt, is de pot een jaar houdbaar. Is het deksel niet geplopt: jammer dan en verder snel opeten net zoals je zonder hittebehandeling zou doen.
Controleer je potten in je voorraadkast geregeld. Inhoud van bolle deksels weggooien, bij voorkeur met pot en al.
Wees niet bang om hoeveelheden etc naar eigen wens aan te passen. Koken is geen rocket science en het ergste wat je kan overkomen is dat het uiteindelijk toch iets minder lekker smaakt
Atjar ketimoen:
- halve komkommer in dunne plakjes
- 200 ml witte natuurazijn
- 300 ml water
- 3-5 tl gewone suiker (exacte hoeveelheid naar smaak)
- royale snuf tot 1 ruime tl zout (exacte hoeveelheid afhankelijk van de hoeveelheid suiker)
- halve tl gemberpoeder, of een gekneusd stuk verse
- gekneusde teen knoflook
- naar wens een gekneusde chilipeper -> de hele peper is optioneel
Doe de komkommer in een kom. Verhit de rest van de ingredienten op een zacht vuurtje, totdat suiker en zout helemaal zijn opgelost. Giet het vocht dan over de komkommer en laat staan tot het op kamertemperatuur is afgekoeld. Daarna eventueel totaan het eten in de koelkast zetten. Voor het eten afgieten en gember en knoflook verwijderen.
Gember en knoflook kneuzen: leg op de houten snijplank en mep er eens goed op met een steelpannetje. Gember en knoflook kunnen ook in een thee-eitje, dat is makkelijker verwijderen (hoef je niet te vissen).
Inmaken is hetzelfde recept volgen. Laat ze dan in het vocht zitten en zorg voor genoeg vocht (recept verveelvoudigen). Weck de potten 20 min op zo heet mogelijk (ik kookte ze bij voorkeur).
Wecken zonder weckpot: schone jampotten nemen en na het wecken gelijk uit de pan halen met de tang. Tijdens het wecken deksel niet helemaal dichtdoen, na het wecken wel gelijk doen. De deksels ploppen dan vacuum.
INmaken in pot zonder warmwaterbad: komkommer in schone pot en kokende vloeistof erop gieten. Deksel gelijk dichtdraaien en pot naar wens op zn kop zetten. Als het deksel is geplopt, is de pot een jaar houdbaar. Is het deksel niet geplopt: jammer dan en verder snel opeten net zoals je zonder hittebehandeling zou doen.
Controleer je potten in je voorraadkast geregeld. Inhoud van bolle deksels weggooien, bij voorkeur met pot en al.
Wees niet bang om hoeveelheden etc naar eigen wens aan te passen. Koken is geen rocket science en het ergste wat je kan overkomen is dat het uiteindelijk toch iets minder lekker smaakt
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Je kan komkommer ook mee bakken in wok gerechten.
Eenmaal gewokt of geblancheerd kan je komkommer ook gewoon invriezen.
Eenmaal gewokt of geblancheerd kan je komkommer ook gewoon invriezen.